Carpaccio van Aziatisch gemarineerde bavette

Met mandarijn, soja en sesam gemarineerde bavette. Geserveerd met gefrituurde sjalotjes en wasabinootjes

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette minimaal een half uur in de vriezer zodat deze stevig wordt en je het veel dunner kunt snijden.
  2. Snijd de bavette met een vlijmscherp mes of eventueel op de snijmachine in zo dun mogelijke tranches en leg naast elkaar in een ondiepe schaal.
  3. Voeg er de sojasaus, de sesamolie en het sap en de rasp van de mandarijn aan toe. Rasp er de verse gember bij en draai het vlees een paar keer, zodat het aan alle kanten bedekt is met de marinade. Plaats in de koelkast en laat minimaal 1 tot 2 uur marineren. 
  4. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en snijd in dunne ringen. Bestrooi met de tarwebloem en schud goed door elkaar, zodat ze geheel bedekt zijn.
  5. Frituur de bebloemde sjalot goudbruin en krokant in de hete friteuse.
  6. Haal het vlees uit de marinade en dresseer luchtig op het bord. Lepel er de sesamsaus overheen. Verdeel er plakjes sushigember overheen en bestrooi met de krokante sjalot.
  7. Kneus de wasabinootjes en verdeel over de carpaccio. Top ten slotte met de cress.

Gemakstip

In plaats van zelf trancheren en marineren, kun je ook opteren voor kant-en-klare carpaccio.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g runderbavette
  • 1 dl sojasaus
  • 2 flinke el sesamolie
  • 1 mandarijn
  • 1 cm verse gember
  • 2 banaansjalotjes
  • 1 el tarwebloem
  • 4 el sesamsaus
  • 2 el uitgelekte sushigember
  • 2 el wasabinootjes
  • ½ bakje ghoa cress

Publicatie datum: 30 september 2024