Vegetarische carpaccio van gemarineerde red meat radijs

Red meat radijs met labneh en Arabische smaken

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Spoel een keukendoek goed uit en leg in een bolzeef. Schep de yoghurt in de keukendoek, draai iets op en laat ongeveer 4 uur uitlekken.
  2. Schil ondertussen de radijzen en schaaf op de mandoline in dunne plakjes. Leg op een schaal en besprenkel met olijfolie, fleur de sel en versgemalen peper.
  3. Snijd de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en voeg de helft toe aan de radijs. Laat een uurtje marineren.
  4. Meng de uitgelekte yoghurt met een lekkere scheut olijfolie, de za-atar en de rest van de fijngesneden gekonfijte citroen. Kruid lichtjes met fleur de sel.
  5. Smeer een mooi laagje van deze labneh op het bord en leg er de radijs speels op.
  6. Top het geheel met muntblaadjes, granaatappelpitjes en de geroosterde pistachenootjes. Besprenkel lichtjes met olijfolie en wat versgemalen peper.

Gemakstip

In plaats van zelf snijden en marineren, kun je ook opteren voor kant-en-klare carpaccio van rode biet.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Turkse yoghurt
  • ½ gekonfijte citroen
  • 1 tl za-atar
  • 1 redmeat radijs
  • 1 chioggia biet
  • 1 gele biet
  • 4 witpuntradijsjes
  • 2 takjes verse munt
  • 2 tl geroosterde pistachenoten (grofgehakt)
  • 4 tl granaatappelpitjes
  • Scheutje goede olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel

Publicatie datum: 30 september 2024