Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel een keukendoek goed uit en leg in een bolzeef. Schep de yoghurt in de keukendoek, draai iets op en laat ongeveer 4 uur uitlekken.
Schil ondertussen de radijzen en schaaf op de mandoline in dunne plakjes. Leg op een schaal en besprenkel met olijfolie, fleur de sel en versgemalen peper.
Snijd de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en voeg de helft toe aan de radijs. Laat een uurtje marineren.
Meng de uitgelekte yoghurt met een lekkere scheut olijfolie, de za-atar en de rest van de fijngesneden gekonfijte citroen. Kruid lichtjes met fleur de sel.
Smeer een mooi laagje van deze labneh op het bord en leg er de radijs speels op.
Top het geheel met muntblaadjes, granaatappelpitjes en de geroosterde pistachenootjes. Besprenkel lichtjes met olijfolie en wat versgemalen peper.
Gemakstip
In plaats van zelf snijden en marineren, kun je ook opteren voor kant-en-klare carpaccio van rode biet.