Gevulde chocolade taco's

Chocolade taco met witte chocolademousse, chocolade taco met kokosmousse en limoen,  chocolade taco met pittige compote van ananas en chocolademousse.

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
5 minuten 20 minuten

Bereidingswijze

Taco black and white

  1. Spuit mooie rozetjes van de chocolademousse in de taco’s.
  2. Garneer met gehalveerde macarons, yoghurtcrumble en witte viooltjes.

Taco lime coco

  1. Snijd fijne zestes van de limoenschil.
  2. Breng een scheutje water aan de kook, voeg de limoenschilletjes toe en breng opnieuw aan de kook. Spoel de schilletjes direct af met koud water als het kookt. Herhaal het blancheren nog tweemaal en spoel weer koud.
  3. Breng 2 eetlepels kristalsuiker aan de kook met een heel klein scheutje water en voeg de geblancheerde limoenschilletjes toe zodra de suiker is opgelost. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen in de siroop.
  4. Giet af, laat goed uitlekken en rol dan door de rest van de suiker.
  5. Breng voor de mousse de kokosroom aan de kook, neem van het vuur en roer er met behulp van een garde de melkchocolade doorheen. Blijf voorzichtig roeren tot de chocolade geheel is opgelost.
  6. Laat iets afkoelen, schep in een spuitzak met een glad mondje en laat verder afkoelen.
  7. Spuit een gedeelte van de chocoladetaco’s in met de bronsspray.
  8. Spuit er mooie dotten van de chocolademousse in en spuit daar kleine dotjes van de lime curd tussen.
  9. Garneer met de gekonfijte limoenschilletjes, de kokosflakes en de atsina cress.

Taco spicy pineapple

  1. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in zeer fijne blokjes.
  2. Snijd de pitjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd ragfijn.
  3. Kook de ananas en de peper op met de suiker en het limoensap en -rasp. Laat 5 minuten stevig pruttelen en bind het dan lichtjes af met de xanthaangom. Koel volledig terug.
  4. Schep de afgekoelde compote in de chocoladetaco en spuit er een mooie rozet van de mousse op.
  5. Garneer naar eigen inzicht met de crunch en/of de eetbare anjers.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Taco black and white

  • 8 chocoladetaco's
  • Witte chocolademousse
  • Vanillemacarons
  • Yoghurtcrunch
  • Witte viooltjes

Taco lime coco

  • Schil van 1 limoen
  • 3 el kristalsuiker
  • 8 chocoladetaco’s
  • 2 dl kokosroom
  • 200 g melkchocolade
  • 4 el lime curd
  • 2 el geroosterde kokosflakes
  • Optioneel: bronsspray, topjes atsina cress

Taco spicy pineapple

  • 8 chocoladetaco’s
  • ⅙ ananas
  • ¼ rode peper
  • 75 g kristalsuiker
  • Sap en rasp van ¼ limoen
  • Mespuntje xanthaangom
  • Pure chocolademousse
  • Optioneel: mango-passievrucht crunch en/of eetbare anjers

Publicatie datum: 01 oktober 2024