Chocomousse met gemarineerde ananas

De zoetheid van de ananas, gemarineerd in rum en kaneel, vormt de perfecte combinatie met de rijke, romige chocolademousse.  

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde kern uit de ananas en snijd de ananas in stukken. Meng met de suiker, rum en kaneel en laat 1 uur afgedekt marineren. Schep af en toe om.
  2. Verdeel de ananas over 4 kommen of borden.
  3. Spuit er een flinke toef chocolademousse bij (bewaar de rest van de mousse in de koeling) en serveer.

Tip

Dranktip om erbij te serveren: Carajillo met room

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ verse ananas, geschild
  • 1 el lichte basterdsuiker
  • 6 el Lyre’s Dark cane
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 spuitzak (pure)chocolademousse, ontdooid volgens de aanwijzingen op de verpakking

Publicatie datum: 19 november 2024