Coquelet met gepofte aardpeer, crème fraîche en coleslaw

Coquelet met gepofte aardpeer, kruidige crème fraîche en coleslaw met yoghurtdressing

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Dep de coquelets droog en bestrooi met zout en zwarte peper. Vul de buikholte met 2 teentjes knoflook en enkele takjes tijm. Besprenkel met olijfolie en leg in een ovenschaal.
  2. Was de aardperen grondig, dep goed droog en leg op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Pak goed in en pof ze, afhankelijk van de grootte, 45 minuten in de oven van 180°C.
  3. Plaats na 15 minuten de coquelets bij de aardpeer in de oven en laat 30 minuten roosteren. Controleer of ze goed gaar zijn. Laat nog 10 minuten rusten voor het serveren.
  4. Meng de rode kool, de spitskool en de winterwortel met de yoghurtdressing en schep in een kommetje. Top met fijngesneden bieslook en de cress.
  5. Meng de crème fraîche met fijngesneden bieslook, limoenrasp, peper en zout. Schep in een kommetje en top met de crumble en fijngesneden bieslook.
  6. Dresseer de coquelet op een schaal met de coleslaw en de dip en leg er een gepofte aardpeer bij. Top deze met een beetje van de dipsaus.

Tip

De salade kun je al even van tevoren maken. 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 coquelets of maiscoquelet
  • 4 grote aardperen (ongeveer 200 g per st.)
  • ½ bosje tijm
  • 8 tenen knoflook
  • 2 tl honing-tijmcrumble
  • 100 gr fijngesneden rode kool
  • 75 g fijngesneden spitskool
  • 50 g fijngesneden winterwortel
  • 75 g yoghurtdressing
  • ¼ bos fijngesneden bieslook
  • Mustard cress
  • 100 gram crème fraîche
  • Rasp van ½ limoen
  • Gedroogde bloemen (korenbloem)
  • Olijfolie

Publicatie datum: 30 september 2024