Coquelet ‘piri piri’

Gegrilde coquelet ‘piri piri’ met een frisse salade van asperges en spitskool, geserveerd met een rokerige koriander-aioli voor een pittige smaakbeleving.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Dep de coquelets droog en snijd ze door het borstbeen. Vouw ze open en leg ze in een ruime schaal. Pureer de tomaat met 2 teentjes knoflook, de pittige saus en 4 eetlepels olijfolie tot een gladde saus. Wrijf de coquelets rondom in met de saus en zet 12 uur afgedekt in de koeling.
  2. Steek de barbecue aan. Bestrijk de asperges met de overige olijfolie en rooster ze op hoge stand in 5 minuten beetgaar. Keer regelmatig. Zet het rooster wat hoger en rooster de coquelets in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk af en toe met de marinade. Verhit het gevogelte door en door na de laatste keer bestrijken met de marinade.
  3. Pureer de koriander met de mayonaise, de overige knoflook en gerookt paprikapoeder.
  4. Meng de asperges met de frisee en paarse spitskool. Besprenkel met het sap van ½ citroen en de Arbequina olijfolie. Snijd de rest van de citroen in partjes. Verdeel de sla over 4 borden en leg er een coquelet op. Serveer met de koriander-aioli en de citroenpartjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 coquelets, ca. 450 g per stuk
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 el pittige pepersaus
  • 5 el olijfolie
  • 1 klein bosje groene asperges, de harde onderkant eraf gesneden
  • 4 takjes koriander
  • 4 el mayonaise
  • ½ tl paprikapoeder gerookt
  • 4 flinke plukken frisee
  • 100 g paarse spitskool, in dunne reepjes
  • 2 citroenen
  • 2 el Arbequina olijfolie

Publicatie datum: 19 november 2024