Couscousbitterbal met spicy salad en gingerbeer-espuma

Krokante couscousbitterbal met een pittige salade en een luchtige gingerbeer-espuma voor een verrassende mix van smaken en texturen.

Gang
Amuse Bijgerecht Component Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Rasp de venkel dun op een mandoline en meng deze met de witte kool. Snijd de rode en groene peper in ragfijne ringen en verwijder eventueel de zaden. Meng de peper met de venkel en witte kool en voeg hier de sushi seasoning aan toe. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Meng het gingerbeer met de slagroom en voeg de pro-espuma toe. Meng het geheel kort met een staafmixer en giet het in een slagroomkidde met 2 slagroompatronen.
  3. Frituur de couscousbitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spicy salad in een schaaltje of op een schotel en top deze met de roze gember.
  4. Serveer de espuma van gingerbeer in een kommetje als dip.

Tip

De spicy salad kun je van te voren al maken evenals de espuma van gemberbier

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 75 g witte kool, dun gesneden
  • ¼ rode peper
  • ¼ groene peper
  • 1 dl sushi seasoning
  • 4 dl gingerbeer
  • 1 dl slagroom
  • 15 g pro-espuma
  • 12 couscousbitterballen
  • Frituurolie
  • 30 g roze gember

Publicatie datum: 19 november 2024