Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng het kalfsgehakt met de dragon, de helft van de peterselieblaadjes, de mosterd en het ei. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed er 2 eetlepels panko door en laat afgedekt in de koeling een uur wat opstijven.
Draai een testballetje van het kalfsgehakt: voelt het nog wat slap aan, voeg dan wat panko toe en leg nog even terug.
Maak uiteindelijk 12 gehaktballetjes en leg ze nog even in de koeling.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de courgette en de helft van de knoflook op middelhoge stand lichtbruin. Bak de oregano een paar minuten mee tot alles gaar is. Voeg de crème fraîche en 4 el water toe en breng kort aan de kook. Pureer alles met een staafmixer en zet apart.
Verhit de overige olijfolie en bak hierin de kalfsgehaktballetjes op middelhoge stand in 5 minuten rondom lichtbruin. Haal ze uit de pan en bak in hetzelfde vet de ui 5 minuten. Hak de peterseliesteeltjes heel fijn en bak nog een paar minuten mee. Voeg de tomatenpulp toe en laat 10 minuten zacht koken. Doe de ballen terug in de pan en stoof ze met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
Kook de spaghetti in water met wat zout beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Meng de spaghetti met de courgettesaus, voeg de Parmezaan toe en maak het geheel iets ‘soepeler’ met wat kookvocht.
Meng voor een gremolata de rest van de peterselieblaadjes met de rest van de knoflook en de citroenrasp. Serveer de ballen met de tomaat op de pasta en bestrooi met de gremolata.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
400 g kalfsgehakt
6 takjes dragon, de blaadjes gehakt
8 takjes bladpeterselie, de blaadjes gehakt (bewaar de steeltjes)