Herve met geroosterd krentenbrood, foie royale en ananascompote

Combineer de rijke smaak van Herve-kaas, zoet geroosterd krentenbrood en gekaramelliseerde foie royale met een frisse ananascompote; een unieke smaaksensatie!

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de kern van de ananas en snijd het vruchtvlees in brunoise. Verwarm de witte wijn en kook hierin de ananas met geleisuiker al roerend kort door. Koel terug in de koeling.
  2. Snijd de korsten van het krentenbrood af en snijd een sneetje in twee rechthoeken. Snijd de hervekaas in plakken en laat deze goed op temperatuur komen.
  3. Toast het krentenbrood en leg de hervekaas ertussen als het brood nog warm is.
  4. Snijd de foie royale zoals op de foto, haal deze door de rietsuiker en brand deze af tot de suiker gaat karamelliseren. Dresseer de foie royale op het krentenbrood met kaas.
  5. Maak een mooie quenelle van de ananascompote en dresseer deze op het krentenbrood naast de foie royale. Maak het gerecht af met Atsina Cress en gehakte pecannoot.

Tip

De compote van ananas kun je al van te voren maken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ rijpe ananas, geschild
  • 1 dl witte wijn
  • 75 g geleisuiker
  • 4 sneeën krentenbrood
  • 150 g herve remoudoux
  • 50 g foie royale eend
  • 1 el rietsuiker
  • Enkele takjes Atsina Cress
  • 20 g geroosterde pecannoot

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 november 2024