Japanse okonomiyaki

Japanse pannenkoek met Chinese kool 

Gang
Voorgerecht Hapje Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de kombu met het water in een pan en laat ongeveer 20 minuten trekken. Zeef het vocht en maak de bouillon eventueel iets krachtiger met een snufje zout. Laat afkoelen. Laat de kombu uitlekken en snijd ragfijn.
  2. Meng in een kom de tarwebloem met de suiker, een snufje zout en de eieren. Roer er de zeewierbouillon (dashi) doorheen tot een glad geheel is ontstaan.
  3. Snijd de Chinese kool ragfijn en snijd de bosui in ringetjes. Meng de kool, de bosui en de kombu door het beslag. Eventueel kun je het beslag nog wat pittiger maken door er wat chilisaus of chilipoeder aan toe te voegen.
  4. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en schep een gedeelte van het beslag erin. Laat zachtjes bakken tot de onderkant is gestold en goudbruin is gekleurd.
  5. Draai voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant eveneens krokant en bruin.
  6. Top de cabbage cake met streepjes mayonaise, tonkatsusaus en garneer eventueel met sushigember, katsuobushi en nori.

Tip

In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook één grotere bakken. Laat deze dan in een matig warme oven verder garen na het bakken. 

De cabbage leent zich er goed voor om er ook een vis- of een vleesvariant van te maken. Bijvoorbeeld door er garnaaltjes of gerookt spek aan toe te voegen. 

Gemakstip

In plaats van zelf de dashi te maken, kun je ook kant-en-klare groentebouillon gebruiken of ga voor het dashipoeder (156942) om een zeer krachtige Aziatische bouillon te maken.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 4 stukjes kombu
  • 175 g tarwebloem
  • 4 eieren
  • 2 tl kristalsuiker
  • 400 g Chinese kool
  • 4 stengels bosui
  • 4 el kewpie mayonaise
  • 4 el tonkatsusaus
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Zout

Optioneel

  • Katsuobushi
  • Sushigember
  • Nori

Publicatie datum: 01 oktober 2024