Kaasfondue

Kaasfondue met drie soorten kaas

Gang
Hapje Hoofdgerecht Component
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel het teentje knoflook en smeer er de bodem van een (kaasfondue)pan met dikke bodem goed mee in.
  2. Voeg de witte wijn en de kirsch toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager.
  3. Voeg beetje bij beetje de geraspte kazen toe en blijf roeren met een spatel tot ze volledig zijn opgelost.
  4. Warm goed door, zodat je een homogeen geheel hebt en mooie cheesestrings krijgt.
  5. Breng op smaak met de gemalen komijn, citroensap, versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
  6. Serveer de kaasfondue met je favoriete dippers of maak een selectie uit de dippers op deze pagina.

Tip

Vervang de komijn door vadouvan voor een diepere en rijkere smaak.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de kaasfondue

  • 1 teentje knoflook
  • 350 ml Grüner Veltliner (of andere witte wijn)
  • 50 g kirsch
  • 250 g geraspte Emmemtaler
  • 250 g geraspte Gruyère
  • 200 g geraspte Cheddar
  • mespuntje gemalen komijn
  • 10 g citroensap
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de dippers

  • zoetzure augurkjes
  • mini gehaktballetjes
  • bloemkool (in roosjes gesneden)
  • Margriet breekbrood
  • naanbrood
  • rode puntpaprika
  • kastanjechampignons
  • geblancheerde krieltjes
  • radijsjes
  • soepstengels
  • dadels

Publicatie datum: 16 oktober 2024