Kalfswang met salade van aardappel en piccalilly

Kalfswang met crumble, salade van aardappel, pompoen, aioli en een dressing van citrus

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in fijne brunoise. Blancheer in gezouten water tot het net gaar is.
  2. Giet af, laat zeer goed uitlekken en laat verder uitwasemen op een doek.
  3. Meng de afgekoelde aardappel met de piccalilly en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Steek met behulp van een parisienneboor 8 grote en 16 kleine bolletjes uit de pompoen. Blancheer de verschillende maten afzonderlijk van elkaar in gezouten water. Spoel koud, laat uitlekken en marineer met 3 el citrusdressing.
  5. Snijd 4 porties van de kalfswang en warm zachtjes op in de eigen jus die in de vacuümzak zit.
  6. Dresseer de aardappelsalade in een steker en leg er de kalfswang op.
  7. Top met de crumble, de aioli en de fijngesneden bieslook.
  8. Schep er de pompoen omheen. Halveer de uitjes en leg bij de pompoen.
  9. Garneer met de landcress, de flowersprinkles en wat citrusdressing.

Serveertip

Dresseer het gerecht compact, zodat je alle smaken samen hebt. 

Tip

  • De aardappelsalade is goed voor te bereiden. 
  • De pompoenbolletjes kunnen op voorhand gemarineerd worden. 
  • Portioneer de kalfswang op voorhand. 
  • Het restant van de pompoen kun je gebruiken voor soep of crème. 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 240 g gegaarde kalfswang
  • 250 g vastkokende, grote aardappels
  • 3 el piccalilly
  • ½ flespompoen
  • 6 el citrusdressing
  • 2 el crispy granen crumble
  • 8 chipotle-uitjes
  • 80 g aioli limone
  • Enkele takjes landcress
  • ¼ bos fijngesneden bieslook
  • Flowersprinkles

Publicatie datum: 01 oktober 2024