Kokos-banaandonuts

Luchtige, gefrituurde donuts met kokos en banaan, gekruid met garam masala. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie!

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en gist in de mengkom van een staande mixer met de deeghaak. Warm de kokosmelk op tot lauw. Voeg al draaiend de kokosmelk toe aan het bloemmengsel en daarna een snuf zout, de geprakte banaan, kaneelpoeder, 1 el suiker en eigeel. Kneed er een zacht en soepel deeg van (voeg wat bloem toe als het te vochtig blijft en water of kokosmelk als het te droog is). Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat op een warme plek 1 uur rijzen.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd in gelijkmatige vormen, bijvoorbeeld driehoeken. Leg de donuts op een ingevette bakplaat. Dek af met een schone theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.
  3. Meng de geraspte kokos met de garam masala en de overige suiker. Frituur afhankelijk van de grootte van de pan de donuts in circa 3 min. goudbruin en gaar in olie van 170°C. Keer halverwege (vaak gaat dat vanzelf). Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de warme donuts door de kokossuiker en serveer met nog extra kokossuiker eroverheen gestrooid. Lekker met koffie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem + extra om te bestuiven
  • 4 g gedroogde gist
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 50 g eigeel
  • olie om in te vetten
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 tl garam masala
  • Frituurolie

Publicatie datum: 20 november 2024