Lamsyakitori met ingelegde tomaten

Lamsyakitori gemarineerd in sojasaus, mirin en sake, geserveerd met ingelegde tomaten in misodressing en Shiso Purple. Perfect voor lunch of diner!

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker en roer alles door tot de suiker is opgelost. Meng ⅔ van deze marinade met het vlees en laat 24 uur afgedekt marineren. Schep het tussendoor een keer om.
  2. Meng de miso met de sesamolie en het limoensap. Meng de tomaatjes en de bosui met de misodressing.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan satéprikkers en rooster ze op de barbecue op direct vuur (een grillpan kan ook). Bestrijk regelmatig met de rest van de marinade.
  4. Serveer de yakitori met de ingelegde tomaatjes. Bestrooi met de Shiso Purple. Lekker met rijst of als onderdeel van een (Japans) menu.

Tip

  • In het seizoen kun je ook zuiglam of zuiggeit gebruiken.
  • Dranktip om erbij te serveren: Yuzu-soju-cocktail

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 60 ml Japanse sojasaus
  • 60 ml mirin
  • 30 ml sake
  • 1 tl suiker
  • 400 g lamsbout zonder been, in gelijkmatige blokjes (ca. 2 cm)
  • 1 el miso
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 300 g gemengde cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • ¼ bakje Shiso Purple

Publicatie datum: 19 november 2024