Panna cotta met witte chocolade en amandel

Panna cotta van amandelmelk met gekaramelliseerde witte chocolade. Geserveerd met gepocheerde kaki en amandelkoek.

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
2 uur
Oventijd
12 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.
  3. Verdeel de chocoladedruppels over een bakmatje op een bakplaat en plaats in de oven. Laat zachtjes smelten en lichtjes karamelliseren. Roer af en toe om met een spatel tot de chocolade lichtbruin is geworden.
  4. Verwarm ondertussen de amandelmelk in een steelpan.
  5. Neem de hete amandelmelk van het vuur en voeg er de gekaramelliseerde chocolade aan toe. Roer goed door tot het volledig is opgelost.
  6. Knijp de geweekte gelatine goed uit en los op in de melkmassa. Schenk de massa in 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Snijd het kroontje uit de kaki’s en snijd doormidden. Snijd in dunne plakjes.
  8. Breng de siroop aan de kook en giet over de kaki’s. Dek direct af met plasticfolie en laat een uurtje staan.
  9. Verhoog de temperatuur van de oven naar 175 °C.
  10. Meng in een kom het amandelschaafsel met de kristalsuiker en het eiwit. Zorg ervoor dat het amandelschaafsel rondom helemaal bedekt is met eiwit en suiker. Hierdoor gaat het goed plakken.
  11. Verdeel over een bakmatje op een bakplaat en spreid uit, zodat het overal even dik is.
  12. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Controleer goed of de onderkant ook al krokant is. Draai anders de koek om en laat nog even bakken. Laat geheel afkoelen en breek in stukken.
  13. Verdeel de plakjes kaki over de panna cotta en steek er een mooi stuk amandelkoek in.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dl amandelmelk
  • 125 g witte chocolade
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 kaki’s of sharonfruit
  • 1 dl suikersiroop
  • 150 g amandelschaafsel
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 eiwit

Publicatie datum: 01 oktober 2024