Parelgortpaella met mosselen en Hollandse garnalen

Een heerlijke twist op de klassieke Spaanse paella, waarbij rijst wordt vervangen door parelgort.  

Gang
Amuse Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde sjalot en de knoflook aan met een scheut olijfolie. Voeg de parelgort toe en blus deze af met de witte wijn en de kreeftenfond. Breng de massa tegen de kook aan en blijf deze doorroeren.
  2. Voeg de mosselen en saffraan toe. Haal de mosselen uit de pan zodra ze opengaan. Gaar de parelgort in ongeveer 30 minuten.
  3. Snijd intussen de snijbonen in dunne repen en eventueel in stukjes en blancheer deze. Breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie.
  4. Voeg als de parelgort gaar is de roomboter en de Hollandse garnalen toe en roer het geheel goed door.
  5. Schep de paella in een klein pannetje en dresseer hier de mosselen en snijbonen bovenop. Garneer de paella af met de lavas en citrusafrikaantjes.

Tip

De parelgort kun je ook in de voorbereiding maken en bij doorgifte verwarmen.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • 200 g parelgort
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl kreeftenfond
  • 20 mosselen
  • Enkele saffraandraadjes
  • 8 snijbonen
  • 50 g roomboter
  • 50 g Hollandse garnalen
  • Takje lavas
  • Eetbare afrikaantjes

Publicatie datum: 19 november 2024