Pastasalade met truffel en kwarteleitjes

Romige gnocchetti sardi met kwarteleitjes en truffel: een verfijnd gerecht met zachte smaken en rijke texturen voor een unieke smaakbeleving.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de gnocchetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Pel intussen de zilveruitjes en snijd ze doormidden. Verhit de olijfolie en bak hierin de uitjes in een paar minuten goudbruin. Blus af met de sherry en Roast Umami en 4 eetlepels water en stoof nog even door zodat de uitjes gaar zijn en de alcohol van de sherry grotendeels is verdampt. Laat de uitjes uitlekken maar vang de jus op. Meng de jus met de azijn.
  2. Kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eitjes en snijd ze doormidden.
  3. Meng de gnocchetti met de jus van de uien en de Parmezaanse kaas. Meng de olijven, radijsjes en rucola erdoor. Verdeel de uitjes en eitjes erover. Rasp de truffel erover en garneer met wat rodebietenkiemen. Besprenkel met nog wat extra vergine olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g gnocchetti sardi
  • 100 g verse zilveruitjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 el droge sherry
  • 3 el Knorr Roast Umami
  • 3 el sherry-azijn
  • 1 doosje kwarteleitjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 100 g Taggiasche olijven
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 50 g rucola
  • 1 kleine zomertruffel (15-20 g, diepvries)
  • klein plukje rodebietenkiemen
  • extra vergine olijfolie, naar smaak

Publicatie datum: 19 november 2024