Polenta van mais met maiscrème, granaatappel en popcorn

Romige polenta met maiscrème, frisse granaatappel en krokante popcorn voor een speelse combinatie van zoete en hartige smaken.

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Roer goed door en voeg de Parmezaanse kaas en 50 g boter toe. Stort de polenta in een bak met bakpapier en koel deze terug.
  2. Kook de maiskorrels in ruim water circa 5 minuten. Giet af en draai de mais in een keukenmachine glad met de slagroom en de overige boter.
  3. Snijd de mais van de maiskolf, maar zorg dat de maiskorrels aan elkaar blijven zitten. Brand de mais kort met een gasbrander en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  4. Steek de maistortilla rond uit en frituur deze kort op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en zout naar smaak na.
  5. Steek de polenta uit en verwarm deze circa 10 minuten in een oven van 180°C.
  6. Dresseer de maiscrème op de warme polenta en dresseer de gebrande mais op de crème. Garneer af met popcorn, granaatappelpitjes, het tortillakrokant en de Cress.

Tip

De polenta kun je prima van te voren voorbereiden evenals de maiscrème.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 200 g polenta
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 g roomboter
  • 200 g maiskorrels (diepvries)
  • 100 ml slagroom
  • 1 voorgegaarde maiskolf
  • Olijfolie
  • 1 maistortilla
  • Frituurolie
  • Gezouten popcorn
  • Granaatappelpitjes
  • Ghoa Cress of koriander

Publicatie datum: 19 november 2024