Saltimbocca met spaghetti van prei

Kalfsschnitzels met rauwe ham, salie en citroen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfsschnitzels schuin in dunne plakjes en sla met de achterkant van een pan iets platter.
  2. Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en leg op ieder plakje een blaadje salie. Leg er een plakje vlees op en vouw de ham eromheen.
  3. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in de lengte in repen. Was grondig en laat uitlekken.
  4. Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor er de prei op een laag pitje in tot deze zacht is geworden. Breng op smaak met zout en peper en voeg er de peterselie aan toe.
  5. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de saltimbocca kort aan beide kanten op hoog vuur, zodat de ham lekker krokant wordt. Neem direct uit de pan en blus de pan af met de marsala. Snijd de citroen in dunne plakjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook nog enkele blaadjes salie toe. Laat sterk inkoken tot een saus ontstaat.
  6. Leg er de saltimbocca in en laat nog enkele minuten smoren.
  7. Dresseer de prei op een groot bord en verdeel er de saltimbocca overheen. Lepel er rijkelijk de saus over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 1/6 bosje salie
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 1/2 citroen
  • 3 preien
  • Klontje roomboter
  • 2 glazen marsala (of witte wijn)
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 01 oktober 2024