Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de kalfsschnitzels schuin in dunne plakjes en sla met de achterkant van een pan iets platter.
Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en leg op ieder plakje een blaadje salie. Leg er een plakje vlees op en vouw de ham eromheen.
Snijd het groen van de prei en snijd het wit in de lengte in repen. Was grondig en laat uitlekken.
Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor er de prei op een laag pitje in tot deze zacht is geworden. Breng op smaak met zout en peper en voeg er de peterselie aan toe.
Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de saltimbocca kort aan beide kanten op hoog vuur, zodat de ham lekker krokant wordt. Neem direct uit de pan en blus de pan af met de marsala. Snijd de citroen in dunne plakjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook nog enkele blaadjes salie toe. Laat sterk inkoken tot een saus ontstaat.
Leg er de saltimbocca in en laat nog enkele minuten smoren.
Dresseer de prei op een groot bord en verdeel er de saltimbocca overheen. Lepel er rijkelijk de saus over.