Saté van rode biet met teriylaki, pinda’s en Hollandse atjar

Een verrassend vegetarisch gerecht met gegrilde biet, teriyakisaus, knapperige pinda’s en frisse Hollandse atjar voor een unieke smaakbeleving.

Gang
Amuse Bijgerecht Component Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Plaats de bieten op een rvs gastronormschaal in een oven van 170°C en pof ze afhankelijk van de grootte van de biet gaar in 60-75 minuten. Haal de bieten uit de oven en verwijder de schil als de bieten lauwwarm zijn. Snijd de bieten in stukken en droog ze op een rekje 70°C circa 3 uur in een oven, warmtekast of droogkast.
  2. Meng de sushi seasoning met 2 dl water. Snijd de rode ui in reepjes en breng deze aan de kook in 1,5 dl van het sushi-watermengsel.
  3. Kook de bloemkoolroosjes met de kurkuma en 2 dl van het sushi-watermengsel beetgaar. Verwarm het overige sushi-watermengsel en giet dit op de wortelreepjes en de witte kool. Bewaar de ui en bloemkool apart i.v.m. kleuroverdracht.
  4. Rijg de stukjes biet aan spiezen en gril deze kort op een houtskoolbarbecue of bak ze in een koekenpan. Lak de saté met de teriyaki-mirinsaus en bestrooi met de pinda’s en Shiso Green. Meng de groenten en serveer deze Hollandse ‘atjar’ bij de saté, eventueel gegarneerd met Shiso Purple.

Tip

Je kunt de bieten van te voren alvast garen en eventueel invriezen.      

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 rode bieten
  • 3 dl sushi seasoning
  • 2 rode uien
  • 50 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl kurkuma
  • 30 g wortelreepjes
  • 30 g witte kool, dungesneden
  • 4 el teriyaki-mirinsaus
  • 50 g gezouten pinda’s, gehakt
  • 1 bakje Shiso Green

Optioneel

  • 1 bakje Shiso Purple

Publicatie datum: 19 november 2024