Seafood platter

Een smakelijke barbecue-schotel met dorade, kreeft, octopus, garnalen en tonijn, geserveerd met geroosterde groenten en flatbread.  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan, alles wordt op hoge stand met directe hitte geroosterd.
  2. Dep de dorade droog en bestrijk met olie. Rooster de vis op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Als het vlees (bijna) loslaat bij de graat is deze gaar.
  3. Verwijder de elastiekjes van de kreeft. Rooster beide helften in circa 10 minuten gaar (je kunt de poten ook losmaken en ze nog wat langer op de barbecue laten liggen). Dep de octopustentakels droog en bestrijk met zonnebloemolie. Rooster ze 12 minuten op de barbecue. Keer regelmatig. Het is lekker als de puntjes knapperig worden.
  4. Rooster de garnalen circa 5 minuten. Keer ze regelmatig. Bestrijk de tonijnsteaks met zonnebloemolie en rooster ze 3 minuten, keer ze tussendoor 1 keer. De binnenkant is nu niet gaar en blijft zo sappig.
  5. Rooster de citroen en de paprika’s een paar minuten tot ze mooi bruin zijn. Drapeer alles op een grote schaal. Serveer er flatbread of pita apart bij en eventueel wat pikante saus. Ook lekker met nog meer groenten en/of rijst.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 verse dorade (ca. 500 g), schoongemaakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 verse kreeft (ca. 500 g), gehalveerd
  • 4-6 octopustentakels (diepvries), ontdooid
  • 4 grote ongepelde garnalen (diepvries), ontdooid
  • 2 tonijnsteaks
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 2 rode puntpaprika’s
  • Flatbread of pita

Optioneel

  • 1 flesje pikante saus

Publicatie datum: 20 november 2024