Spicy zoete-aardappeltortilla’s

Pittige tortilla's met een romige zoete-aardappelpuree, verse groenten en avocado.

Een smaakvolle en gezonde lunch!

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in 10 minuten gaar. Laat uitlekken, uitdampen en afkoelen. Meng de aardappel met de salsa en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en voeg naar smaak meer salsa toe.
  2. Meng de rode en groene peper met de komkommer en tomaat. Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan, zodat ze warm worden maar wel zacht blijven. Leg de tortilla’s op bordjes, verdeel de avocado erover, schep daar de pikante aardappel op en garneer met het peper-komkommer-tomaatmengsel.
  3. Bestrooi als laatste met de kruiden en serveer met partjes limoen voor extra frisheid.

Tip

Dranktip om erbij te serveren: Sparkling ginger mule

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 el pikante Mexicaanse salsa
  • ½ rode peper, in ringen
  • ½ groene peper, in ringen
  • 2 snackkomkommers, in kleine blokjes
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 4 kleine soft tacos/tortillas
  • 1 avocado, het vruchtvlees geprakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes grof gehakt
  • 2 takjes munt, de blaadjes grof gehakt
  • Partjes limoen, ter garnering

Publicatie datum: 19 november 2024