Tiramisutaart

Taartje met mousse van gezouten karamel, dalgona koffie en lange vingers

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stukje van de onderkant van de lange vingers. Smeer aan beide kanten lichtjes in met de amandellikeur.
  2. Klop in de planeetmenger de mascarpone los en blijf kloppen tot deze stevig wordt. Voeg er de karamel aan toe en klop nog even door. Schep in een spuitzak met een glad mondje.
  3. Doe de oploskoffie, het water en de suiker in de kom van de planeetmenger en klop gedurende ongeveer 8 minuten op tot een stevig en licht schuim is ontstaan. Schep in een spuitzak met een kartelmondje.
  4. Plaats de lange vingers rechtop aan de binnenkant van een kookring met een diameter van ongeveer 15 centimeter.
  5. Spuit er de karamelmousse in en top rijkelijk met rozetten van de dalgona koffie.
  6. Bestrooi lichtjes met cacaopoeder en garneer eventueel met karamelblokjes en bronzen parels.
  7. Haal voorzichtig de kookring weg en strik eventueel een lint rondom de taart.
  8. Laat je gasten aan tafel zelf een lange vinger wegpakken en daarbij de mousse en de dalgona koffie scheppen. Juist door alle laagjes en smaken ineens te proeven heb je de beste smaakbeleving.

Producten uit dit recept

Bijpassende dranksuggestie

Ga bij een dessert altijd voor een wijn die nét iets zoeter is dan het gerecht.

  

Met indrukken van honing, vijgen en noten is de Portugese specialiteit Moscatel de Setúbal, een prachtcombinatie. Deze versterkte wijn wordt gemaakt op het schiereiland Setúbal (spreek uit: Stoebal), en krijgt enkele maanden houtrijping wat hem een nootachtig karakter geeft.

Ingrediënten

  • 12-14 lange vingers
  • Scheutje amandellikeur
  • 350 g mascarpone
  • 150 g karamel zeezout
  • 50 g oploskoffie
  • 50 g ijskoud water
  • 50 g kristalsuiker
  • Cacaopoeder

Optioneel

  • Karamelblokjes
  • Bronzen
  • Parels

Publicatie datum: 16 oktober 2024