Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het feestbrood in blokjes. Laat roomboter smelten in een ruime bakpan en voeg er de blokjes feestbrood aan toe. Laat zachtjes goudbruin bakken en bestrooi vervolgens met de rietsuiker en een klein scheutje siroop van amarenekersen. Laat voorzichtig karamelliseren. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Laat de kersen op sap uitlekken en snijd in stukjes. Spatel de kersen door de roomkaas en maak het net wat smeuïger met het sap. Houd apart.
Maak het eiwitschuim door 200 gram kristalsuiker met het water voorzichtig te verwarmen in een steelpan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger, hang een keukenthermometer in de pan en kook de siroop door tot 121 °C.
Doe ondertussen het eiwit met de resterende suiker in de kom van een planeetmenger en begin met kloppen zodra de suikersiroop een temperatuur van 115 °C heeft bereikt. Giet voorzichtig de hete siroop beetje bij beetje bij het kloppende eiwit, zodra deze 121 °C is en het eiwit stevig is. Blijf kloppen tot het eiwitschuim weer helemaal stevig en afgekoeld is. Schep in een spuitzak met een glad mondje.
Snijd de plakken chocoladekapsel in de lengte in drieën en trempeer met kirsch en siroop van amarenekersen.
Bouw de trifle op in een grote glazen pot of kom door allerlei afwisselende laagjes te maken. Begin met de kersenroomkaas en dek af met een plak chocoladekapsel. Spuit er rozetten van de chocolademousse op en dek weer af met chocoladekapsel. Bestrooi met de gebakken blokjes feestbrood en enkele uitgelekte amarenekersen.
Bouw op deze manier laagjes tot het geheel gevuld is. Maak de trifle helemaal af door te eindigen met kleine rozetjes chocolademousse en grote toefen eiwitschuim. Brand het eiwitschuim lichtjes af met een crème-brûléebrander.
Top ten slotte met enkele amarenekersen, gekaramelliseerd feestbrood en optioneel nog gevriesdroogde kersen, frambozenpoeder en eetbare bloemetjes.