Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak alle groenten schoon en snijd de shiitake, winterwortel en taugé ragfijn. Rasp de gember, snipper de knoflook, snijd de bosui in ringetjes en hak de koriander fijn.
Fruit in een hapjespan de knoflook en de gember aan in een scheutje zonnebloemolie. Zet het vuur hoger en voeg de fijngesneden groenten toe. Laat kort bakken tot het licht kleurt.
Zet het vuur lager en voeg de bosui, de koriander en de oestersaus toe. Schep goed door elkaar en neem van het vuur.
Blancheer de stengels bieslook zeer kort, koel direct terug en dep goed droog.
Leg de wontonvellen naast elkaar op het aanrecht en verdeel het groentemengsel over de vellen. Maak de randjes lichtjes vochtig met water.
Vouw het pakketje dicht, zodoende dat de puntjes bij elkaar komen als een zakje.
Bind dicht als een geldzakje met de geblancheerde bieslook.
Leg een velletje bakpapier in een stoommand en prik er flink wat gaatjes in. Leg er de dumplings op en stoom ze ongeveer 15 minuten boven een pan met kokend water.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de warme dumplings.
Tip
In plaats van wontonvellen kun je ook geblancheerde bladeren van Chinese kool gebruiken om de dumplings mee te maken.
Wil je het helemaal plantaardig maken, vervang de oestersaus dan door ketjap manis.
Nog sneller aan tafel, kies voor een van de kant-en-klare dimsums en serveer deze met kimchi srirachasaus.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
200 g shiitake
½ winterwortel
125 g taugé
2 cm verse gember
2 teentjes knoflook
2 stengels bosui
⅙ bosje koriander
20 stengels bieslook
20 wontonvellen
Scheutje zonnebloemolie
vega variant: 6 el ketjap manis, anders 6 el oestersaus