Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de cranberries met een heel klein scheutje water en 100 g kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm langzaam tot het begint te pruttelen.
Ris de citroentijm en snijd de naaldjes ragfijn. Voeg toe aan de cranberries en laat verder pruttelen tot een compote is ontstaan. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Klop met behulp van een handmixer in een kom de olie met 165 gram kristalsuiker, de eieren, citroensap en -rasp goed los.
Voeg de yoghurt toe en meng goed door.
Voeg er het gezeefde bakmeel aan toe en blijf zachtjes mixen tot een glad mengsel is ontstaan. Spatel er ongeveer de helft van de cranberrycompote doorheen.
Vet een cakevorm goed in aan de binnenkant. Schenk er voorzichtig het beslag tot 2/3 in en plaats in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 55 minuten bakken. De cake is goed zodra deze goudbruin gekleurd is en een prikker er schoon uitkomt als je deze erin prikt.
Laat de cake heel even rusten en haal dan uit de vorm door er een bord op te zetten en het geheel om te draaien.
Plaats op een mooie schaal en top met de compote. Bestrooi eventueel nog met geroosterd amandelschaafsel en poedersuiker.
Tip
Zijn verse cranberries niet in het seizoen, dan zijn diepgevroren cranberries (70071) een goed alternatief.