Zalm op tempura van shiso met aubergine en citrussalade

Zacht geschroeide zalm op knapperige shiso-tempura, geserveerd met smaakvolle aubergine en een frisse citrussalade.

Gang
Amuse Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de aubergine, snijd deze over de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Stoom de aubergine in een stoomoven gaar op 100°C in circa 25 minuten.
  2. Snijd de schil van de citrusvruchten, vlies de vruchten uit en meng deze door elkaar.
  3. Snijd de zalm in blokjes en besprenkel deze met olie. Brand de zalm met een gasbrander (in de oven roosteren kan ook) en breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de shisobladeren door het eiwit en laat ze kort uitlekken. Dep ze ruim in de battermix en frituur ze op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en zout naar smaak na.
  5. Smeer de aubergine in met de miso-pasta en verwarm deze onder de salamander of op 200°C circa 5 minuten. Snijd de aubergine in stukjes en dresseer deze met de zalm op de shiso tempura.
  6. Laat de citrussalade uitlekken en dresseer deze op het gerecht. Garneer af met forelkuit, Shiso Purple en furikake.

Tip

De aubergine en citrussalade kun je van te voren al helemaal voorbereiden.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 witte grapefruit
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 120 g zalmfilet schoon
  • Olijfolie
  • 4 groene shisobladeren
  • 2 eiwitten
  • 25 g battermix of tempura
  • Frituurolie
  • 40 g miso-pasta
  • 4 tl forelkuit
  • 1 Shiso Purple
  • 1 dessertlepel furikake

Publicatie datum: 19 november 2024