Zanzibar pizza

Unieke pizza met gekruid kalfsgehakt, groenten en gesmolten mozzarella, gebakken op knapperige Flammkuchenbodems. Smaakvol en verrassend!

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan en rooster hierin komijnzaad, korianderzaad, kruidnagels en foelie 30 seconden. Maal alles fijn in een vijzel. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin het rundergehakt met de specerijen in 5 minuten bruin en rul.
  2. Voeg de rode ui, knoflook, wortel, paprika en gember toe en bak nog een paar minuten (de groenten moeten knapperig blijven). Breng op smaak met peper en zout en laat een half uurtje afkoelen. Meng de mozzarella erdoor.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de deegvellen en vouw aan 4 kanten het deeg naar binnen zodat er een min of meer vierkante plak ontstaat.
  4. Bestrijk de ‘pizza’s’ aan beide kanten met de overige zonnebloemolie en bak ze in een droge pan of plancha in circa 6 minuten gaar en bruin. Keer regelmatig.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 kruidnagels
  • 2 stukjes foelie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 g Natuurvlees kalfsgehakt
  • 1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g winterwortel, in fijne brunoise
  • 1 kleine groene paprika, in fijne brunoise
  • 1 el gemberpuree, fijngehakt
  • 1 bolletje mozzarella, geraspt
  • 4 ronde Flammkuchenbodems

Publicatie datum: 20 november 2024