Rijke geuren en heerlijke smaken uit eigen keuken én van eigen bodem: het najaar biedt volop inspiratie om met bekende en verrassende producten het seizoen volop te vieren. Met producten zoals hert, paddenstoelen en snoekbaars zet je het échte najaarsgevoel op tafel. Laat je inspireren!
De reis begint in Slootdorp, waar Teun Koolen, tweede generatie paddenstoelenteler, Sietse ontvangt en bevlogen vertelt over zijn duurzame en circulaire teelt.
Sietse maakt in zijn plaats een heerlijk gerecht met Teuns paddenstoelen:
Gerookte portobello met een bouillon van kastanjechampignon, beukenzwam en pastinaak.
Sietse vervolgt zijn reis naar Urk, waar Marein, van SmitVis, de vis afneemt voor Sligro. Daar vertelt Marein vol passie over de, volgens hem 'beste Nederlandse zoetwatervis'; de snoekbaars.
Sietse bedacht weer een mooi gerecht met de snoekbaars, wat resulteerde in:
Hollandse snoekbaars met zuurkool, jus van zuurkool, appel, oesterblad en creme van knolselderij.
Sietse eindigt de reis in West-Brabant, waar jager Mariëlle hem opwacht. Samen met haar man is ze verantwoordelijk voor de wildstand op haar jachtterrein. Ze raken niet uitgesproken, maar dan is het toch tijd voor het gerecht van Sietse met het hertenvlees van Mariëlle:
Ravioli van savooiekool gevuld met stoofvlees van hert, gemarineerde peer, rode kool en crème van kastanje.