Er zijn verschillende manieren om zelf ijsthee te maken. Hieronder staan 3 manieren beschreven die passen bij iedere zaak. De basis is 10 gram losse thee per liter water, aangevuld met vers fruit of smaakverrijkers zoals Moninsiropen. Door de ijsthee in grote hoeveelheden vooraf te maken is het serveren ervan net zo gemakkelijk als een normaal drankje. We hebben zelfs een recept uitgewerkt zodat je jouw gasten altijd à-la-minute een Homemade ice tea kunt serveren.
Een homemade ice tea zet je het gemakkelijkste met losse thee. Dit is bovendien goedkoper dan het gebruik van zakjes. De losse thee kan door middel van thee-eieren getrokken worden of zeef de losse theebladeren er later uit. De smaak van de gekozen theebladeren is de basis van je ijsthee. Let op met theesoorten met veel tannine die de ijsthee bitter maken.
Een Homemade ice tea komt het best tot zijn recht in een groot glas van ongeveer 50 cl. Door het gebruik van een breder glas dan een standaard longdrink maak je de presentatie aantrekkelijker met ijs en vruchten. Ook kun je de ijsthee presenteren in de drankcontainers van het merk Kilner (Art.nr. 543993). Deze kannen vallen enorm op als deze een prominente plaats krijgen op je (buiten)bar.