Slimme Keuken calculatiedocument: meer marge per gerecht, zo berekend

Met Slimme Keuken van Sligro bespaar je tijd door te werken met slimme componenten en recepturen. Met het bijbehorende calculatiedocument bereken je bovendien eenvoudig per gerecht hoeveel tijd je bespaart én hoeveel marge je overhoudt.

Grip op je kosten, tijd en marges

Weet jij precies hoe hoog de marges op jouw gerechten zijn? En weet je wat de winnaars en de verliezers op jouw menukaart zijn? Veel chefs en horecaondernemers bepalen de verkoopprijs van een gerecht niet op basis van de inkoopprijs, maar op gevoel. Dat maakt het lastig om een gezonde brutomarge tussen de 65% en 75% te halen.   

Voor meer grip op je marges en een beter rendement ontwikkelde Sligro het Slimme Keuken calculatiedocument. Hierin zie je voor alle 120+ recepten van Slimme Keuken in één oogopslag de actuele inkoopprijzen, adviesprijzen en marges. En dat niet alleen: het document laat ook zien hoeveel tijd je bespaart en is eenvoudig te exporteren als bestellijst. Met dit document haal je echt het maximale uit jouw keuken. 

Foodcostberekening makkelijk gemaakt

In het calculatiedocument staan alle Slimme Keuken recepturen en ingrediënten met daarbij de actuele prijs. Vul je verwachte verkoop in, hanteer de adviesprijs of je eigen verkoopprijs en voilà: het document berekent je marge per gerecht. 

Gekoppeld aan slimme componenten

Het rekendocument is gekoppeld aan de componenten van Slimme Keuken. Vervang tijdrovende ingrediënten door deze slimme producten en bespaar tijd in je mise-en-place en bereiding.

Laat je inspireren door de kwalitatieve recepturen

De recepturen van Slimme Keuken zijn bereid door chefs, met oog voor maximale marges én minimale foodwaste. De recepten zijn van hoge kwaliteit en snel te maken en laten ruimte over voor eigen inbreng en signatuur. In het receptenboek zie je ook hoeveel marge er op het gerecht zit (minimaal 65%). 

Een betere marge met Slimme Keuken

Sligro ontwikkelde Slimme Keuken voor chefs en horecaondernemers die met weinig personeel toch goede marges willen halen en een constante hoge kwaliteit willen bieden. Ook bij piekdrukte of personeelstekort.

Veelgestelde vragen

Het calculatiedocument is een Excel-bestand waarin alle recepten van Sligro’s Slimme Keuken zijn uitgewerkt met inkoopprijs, hoeveelheden, advies verkoopprijzen en meer. Met het document bereken je eenvoudig de marge die je maakt op een gerecht, en hoeveel tijd je bespaart door componenten te gebruiken. Wil je met het calculatiedocument aan de slag? Vul het contactformulier in, dan neemt onze accountmanager contact met je op om uit te leggen hoe het werkt.  

Het calculatiedocument is specifiek ontwikkeld voor de recepturen en componenten van Slimme Keuken. Deze recepturen zijn uitgebreid getest, zodat we precies weten hoeveel tijd de bereiding kost en welke marges haalbaar zijn. Het document wordt ieder kwartaal geüpdatet, waarbij eventuele prijswijzigingen ook worden doorgevoerd.  Zo bereken je de marges altijd op basis van de actuele prijzen. 

Met de slimme componenten en recepten van Slimme Keuken, die zijn gekoppeld aan dit calculatiemodel, bespaar je uren in de keuken en draai je tegelijkertijd een hogere marge. Volg je de recepturen en koop je alle ingrediënten in bij Sligro, dan maak je minimaal 65% marge op je gerecht. De minimale marges staan aangegeven in het Slimme Keuken-receptenboek. De exacte marges op basis van je prijsafspraken bereken je zelf met het calculatiedocument.   

Afhankelijk van hoeveel gerechten en ingrediënten je vervangt door Slimme Keuken-componenten, kun je tot wel 40% tijd besparen op je mise-en-place en de bereiding van gerechten. Slimme Keuken is dus een passende oplossing voor personeelstekort: je hebt minder geschoold personeel en minder uren nodig om kwalitatieve gerechten te serveren. 

Ontdek de componenten >

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.