Jazeker, Slimme Keuken biedt je juist extra ruimte voor creativiteit en je eigen signatuur. Door tijd te besparen in je mise-en-place komt er tijd vrij om je gerechten jouw eigen signatuur te geven.
Voor tijdwinst en hoge marges
Makkelijk te bereiden in 5 à 10 stappen, voor en door chefs ontwikkeld en met als basis de slimme componenten van Sligro. Met de recepturen van Slimme Keuken bespaar je tijd, haal je marges van minimaal 65% én houd je ruimte voor je eigen signatuur.
Meer marge in minder tijd, met behoud van culinaire kwaliteit. Dat is het uitgangspunt van Slimme Keuken. Onze ervaren chefs kennen de uitdaging van iedere foodprofessional: hoge tijdsdruk, personeelstekort en druk op de marges. Daarom ontwikkelden ze ruim 120 recepturen voor voor-, hoofd-, na- én lunchgerechten. Door één chef te bereiden in maximaal 10 stappen en met marges van minimaal 65%.
Meer marge in minder tijd
In de recepturen van Slimme Keuken wordt gewerkt met slimme componenten: hoogwaardige ingrediënten die je direct kunt gebruiken en die gemiddeld 40% tijdsbesparing opleveren. Zo bespaar je tijd in je mise-en-place, zorg je voor een constante hoge kwaliteit, minimaliseer je foodwaste én stuur je op maximale marges.
Ontwikkeld door chefs, voor chefs
Alle recepturen zijn ontwikkeld door de chefs van Sligro met hoge kwaliteit, maximale tijdwinst en hoge marges als uitgangspunt. Ze worden regelmatig bijgewerkt en doorontwikkeld. Maak de gerechten klaar volgens het recept, of finetune ze naar eigen signatuur.
Zelf ervaren? Plan een proefsessie >
Overzichtelijke receptenkaarten mét advies
Op de receptenkaarten zie je direct welke stappen, tijd en ingrediënten nodig zijn voor een gerecht. Inclusief wijnsuggestie, adviesprijs en marge. Die marge is gebaseerd op ons calculatiedocument. Daarmee leg je makkelijk de in- en verkoopprijs naast elkaar om de marge per gerecht te berekenen.
Op de receptkaarten heb je alle informatie in één oogopslag bij elkaar. Daarnaast is er een handig rekendocument waarmee je samen met je accountmanager eenvoudig de omzetpotentie van Slimme Keuken berekent bij gebruik van deze recepten.
Zo werkt het
Direct je marges berekenen? Je Sligro-accountmanager helpt je graag met het gebruiken van de calculatietool.
Sligro ontwikkelde Slimme Keuken voor chefs en horecaondernemers die met weinig personeel toch goede marges willen halen en een constante hoge kwaliteit willen bieden. Ook bij piekdrukte of personeelstekort. Laat je daarom inspireren door diverse Slimme Keuken gerechten.
Jazeker, Slimme Keuken biedt je juist extra ruimte voor creativiteit en je eigen signatuur. Door tijd te besparen in je mise-en-place komt er tijd vrij om je gerechten jouw eigen signatuur te geven.
Met meer dan 120 recepten biedt Slimme Keuken volop keuze voor ieder eetmoment. Je vindt hier voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en lunchgerechten. Warm of koud, uit een wereldkeuken of lekker Hollands: download het receptenboek om alle recepten te bekijken. Bij ieder gerecht zie je ook de adviesprijs, de brutomarge, de (voor)bereidingstijd en een wijnsuggestie.
De recepten van Sligro zijn ontwikkeld door ervaren chefs, met de bedoeling je te inspireren. Alle recepten vormen een goede basis voor een gerecht van hoge kwaliteit. Maar er is nog alle ruimte voor je eigen creativiteit, ook omdat je zoveel tijd bespaart in de mise-en-place. Voeg vooral je eigen signatuur toe en speel met de ingrediënten om je eigen draai te geven aan de recepten. Ook wanneer je dit niet doet, omdat je bijvoorbeeld werkt met minder geschoold personeel, zijn de recepten van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt ze zó serveren.