Aan de Zegerplas in Alphen aan de Rijn startten Thijs en Joyce Bezemer een uniek concept: een beachbar, bestaande uit zeecontainers, met een groot terras. Op het terras genieten gasten van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat van de zon, verfrissende drankjes én hapjes. De plek heeft de mooiste zonsondergangen van de omgeving. Eigenaar Thijs Bezemer vertelt: ‘Bij ons mag en kan alles, het is heel ongedwongen. Daarom voelt iedereen zich bij ons welkom en komen ze graag een hele dag relaxen.’
Geïnterviewde
Thijs Bezemer
Maakt gebruik van de solution sinds
Begin 2021
Segment
Bar
De Sunset Beach Bar is een uniek concept, op verschillende manieren. De locatie is afgelegen, op een voormalig stuk braakliggend terrein aan de Zegerplas. En de bar is opgebouwd uit een container. ‘Dat geeft uitdagingen,’ vertelt Thijs. ‘We werken met generatoren om onze bar van stroom te voorzien. En water wordt uit tappunten gehaald. Onze unieke locatie maakte ook dat we geen uitgebreide keuken met frituur en afzuiging konden installeren in de beachbar. En zonder keuken, kon er ook geen kok komen.’ Maar er was wel een wens om gasten te voorzien van lekkere hapjes bij hun drankjes. ‘We willen bij Sunset mensen de hele dag kunnen voorzien: niet alleen van een borrel, maar ook van food.’
Om in de container van Sunset Beach Bar ook eten te serveren, was een inventieve oplossing nodig. ‘Het liefst eentje zonder grondige verbouwing of dure aansluitingen,’ vertelt Thijs. Hij vervolgt: ‘Onze accountmanager bij Sligro nodigde ons uit voor een demo van Kleinste Keuken.’ Kleinste Keuken is een oplossing voor locaties zonder uitgebreide keuken of een chef. Bij Kleinste Keuken horen meer dan 80 voorgeprogrammeerde recepturen. Deze zijn gemakkelijk te bereiden in de Merrychef, een razendsnelle, kleine oven. Thijs: ‘Toen we zagen wat we met Kleinste Keuken allemaal konden, waren we gelijk heel enthousiast. Dit was dé oplossing voor Sunset. En de gerechten smaakten ook nog fantastisch!’
Sunset Beach Bar heeft het afgelopen zomerseizoen volop gebruik gemaakt van Kleinste Keuken. Thijs vertelt: ‘Het gebruik is heel simpel; er staat een plaatje op wat je moet doen, je legt de producten in de Merrychef en even later is het klaar. Alle collega’s kunnen hier mee werken, zonder dat ze ingewerkt moeten worden. En door constante ontwikkelingen bij Kleinste Keuken, kunnen we steeds meer gerechten maken. Zo is kipburger die we serveren, berucht en beroemd in Alphen. En daarnaast hebben we natuurlijk bitterballen, maar ook nacho’s en tosti’s. En zelfs appeltaart.’
Met Kleinste Keuken kan Sunset Beach Bar alle gasten op het terras van eten voorzien, zonder dat ze een keuken hebben hoeven installeren in de bar. ‘Soms zit er 300 man op het terras in de zomer. Dat is hartstikke druk, maar we kunnen in de Merrychef ook veel tegelijk bereiden,’ vertelt Thijs. Hij vervolgt: ‘Zonder Kleinste Keuken hadden wij geen food gehad in onze bar. We zagen eerder nog wel dat gasten bijtijds weggingen om elders te eten, maar dat hoeft nu niet meer. Iedereen weet dat je bij ons nu ook heel goed eten hebt, voor een eerlijke prijs.’ Inmiddels komt zo’n 25% van de omzet van Sunset Beach Bar uit de verkoop van food. ‘Doordat we nu een totaalarrangement van eten en drinken kunnen aanbieden aan onze gasten, draaien we een flinke omzet aan food. En dat kan dankzij Kleinste Keuken!’
Thijs is daarnaast ook blij met de duurzaamheid van Kleinste Keuken. ‘We willen het liefste zo min mogelijk weggooien. En omdat de producten van Kleinste Keuken uit de vriezer komen, hoeft dat ook niet. Dat past bij bij onze duurzame wens,’ vertelt Thijs.
Ontdek wat andere klanten vinden van Kleinste Keuken.