Japanse yukhoe variant op rundertartaar met eidooier

Japanse yukhoe variant op rundertartaar met eidooier
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
8
Type Keuken
Japans Fusion

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar: knoflook, sojasaus, honing, sesamolie, zwarte peper, 1 stengel bosui en sesamzaadjes.
  2. Schil de peer en snijd deze in dunne reepjes en bewaar in de koelkast met beetje marinade.
  3. Leg het vlees kort in de vriezer en snijd het vervolgens in dunne plakken.
  4. Hak het vlees in dunne blokjes en meng het vervolgens met de marinade.
  5. Leg onder in een kom een beetje peer en hierop de tartaar.
  6. Scheid de eieren en leg de dooier op de tartaar en schroei deze kort met een gasbrander.
  7. Garneer de tartaar af met gesneden bosui, krokante ui en frisse sla.

Opmaak tip Op plat bord of diepe kom

Ingrediënten

  • 400 g wagyu beef
  • 1 rijpe peer
  • 8 eidooiers
  • 1 krop frisse sla
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el sesamolie
  • zwarte peper en zout
  • 2 stengels bosui
  • krokante uitjes
  • 2 el sesamzaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2018

Gerelateerde recepten