Mini borrel-flammkuchen

Een soort pizza, maar dan anders: de Duitse flammkuchen is met zijn super-knapperige bodem en talrijke variatie-mogelijkheden immens populair in de horeca.
Gang
Hapje
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Verdeel het deeg in kleine porties en rol ze op tot een bal. Rol de balletjes uit tot kleine ovale flammkuchen (bepaal zelf het gewenste formaat).
  2. Meng de crème fraîche met de roomkaas. Voeg wat peper toe en bestrijk hiermee de bodems. Beleg met de sjalot.
  3. Bak de flammkuchen-bodempjes circa 7 minuten in een oven van 225°C.
  4. Neem ze uit de oven en beleg ze met toppings naar keuze. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 recept voor flammkuchen
  • 250 ml crème fraîche
  • 250 g roomkaas
  • 3 banaansjalotten, in dunne ringetjes

Klassieke topping

  • 100 g uitgebakken spekjes

Gerookte zalm

  • 100 g gerookte zalm (dik gesneden van de haas)
  • Geraspte mierikswortel
  • Takjes kervel

Mosterd-ei

  • 1 el mayonaise gemengd met 1 el mosterd
  • 2 gekookte eieren, in partjes of plakjes
  • 3 takjes bieslook, gesneden

Haring in mosterdsaus

  • 1 potje kant en klare haring in mosterdsaus (koelvak)
  • 1 bosui, in ringetjes
  • Paar takjes dille

Ham met asperge

  • Witte of groene aspergepuntjes, geblancheerd in water met zout
  • Plakjes gekookte ham, in reepjes
  • 1 el kappertjes

Publicatie datum: 15 september 2019

Gerelateerde recepten

Ook interessant