Ice cream pizza

Vegan ice cream pizza. 

Gang
Nagerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm aan de binnenkant strak met plasticfolie.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel over de bodem van de springvorm.
  3. Strooi er de Rice Krispies overheen en druk stevig in de chocolade. Plaats in de koelkast en laat ongeveer een half uurtje opstijven.
  4. Laat de citrussorbet ietwat zacht worden. Los de bodem uit de vorm en smeer er met behulp van een lepel het ijs als een dunne laag over uit. Plaats in de vriezer en laat in een half uur weer goed stevig worden.
  5. Klop de plantaardige room met behulp van een handmixer goed stevig en maak eventueel iets zoeter met poedersuiker. Schep in een spuitzak.
  6. Schil de kiwi's en snijd in plakjes. Snijd de vijgen in parten.
  7. Verdeel de vijgen, de kiwi en de blauwe bessen over de bodem en spuit er dopjes van de geslagen room op.
  8. Garneer met de suikerspin, de eetbare bloemetjes en de atsina cress. Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 125 g Rice Krispies
  • 100 g pure chocolade
  • 4 grote bollen citrussorbet
  • 1 dl plantaardige slagroom
  • Poedersuiker
  • 3 verse vijgen
  • 2 gele kiwi's
  • 100 g blauwe bessen
  • Suikerspin
  • Diverse eetbare bloemetjes
  • Atsina cress

Publicatie datum: 15 februari 2020

Gerelateerde recepten

Ook interessant