Oliebollen met zachtgegaard buikspek, banaan en karamel

Oliebollen met zachtgegaard buikspek, banaan en karamel
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Kruid de speklappen aan beide kanten stevig met versgemalen peper en zout, leg in een ovenschaal en schenk er het bier overheen.
  3. Plaats in de oven en laat in ongeveer 35 minuten zachtjes garen. Draai tussendoor een paar keer om.
  4. Bak ondertussen de spekreepjes in een diepe pan goed uit en schep uit de pan. Voeg de popcornmais toe aan het hete spekvet. Doe een deksel op de pan en laat poffen. Schep uit de pan en kruid met zout. Meng met de gebakken spekreepjes.
  5. Pureer de banaan glad in de blender en schep in een spuitzakje.
  6. Neem het spek uit het vocht, zodra het gaar is. Snijd in mooie plakjes, bestrooi lichtjes met rietsuiker en brand af met een brandertje.
  7. Smeer de bovenkant van de oliebollen in met de Caramelz en leg er het buikspek op.
  8. Garneer met dopjes gepureerde banaan, gezouten mais, banaanchips en de popcorn.

Tip Om te voorkomen dat de oliebollen gaan 'rollen' tijdens het serveren kun je ze in een caise (papieren cupcake vormpje) zetten.

  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g speklappen
  • ½ flesje IJndejaars bier
  • 1 el popcornmais
  • 1 el gerookte sprekreepjes
  • 1 banaan
  • 2 el Caramelz zeezout
  • 1 el supermais gezouten
  • 4 plakjes banaanchips
  • 1 el rietsuiker
  • 4 oliebollen
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019

Meer recepten voor oliebollen