Oliebollen met hazelnoot, suikerspin en Nutella

Oliebollen met hazelnoot, suikerspin en Nutella
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Roer 2 eetlepels Nutella goed los, zodat het iets dunner wordt. Voegen eventueel een druppeltje water toe en haal de bovenkant van de oliebollen door deze Nutella.
  2. Klop de slagroom lobbig en meng er voorzichtig de rest van de Nutella door. Zet koud weg.
  3. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker tot deze begint te karamelliseren. Prik 12 hazelnootjes aan sluitspelden en haal door de karamel. Hang de spelden over een draad, zodat de karamel gaat hangen en er een sliert ontstaat. Verwijder vervolgens voorzichtig de spelden. Je kunt dit ook met prikkers doen en deze in een piepschuimen bak prikken.
  4. Hak de rest van de hazelnoten fijn en kleur met een beetje goudpoeder.
  5. Maak met behulp van twee lepels een mooie quenelle van de room op de oliebol en zet er de gekaramelliseerde nootjes tegenaan.
  6. Leg er een toefje suikerspin op en bestrooi met het poeder van hazelnoot.

Tip Om te voorkomen dat de oliebollen gaan 'rollen' tijdens het serveren kun je ze in een caise (papieren cupcake vormpje) zetten.

  

Ingrediënten

  • 4 oliebollen
  • 4 el nutella
  • 1 dl slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  • 16 geroosterde hazelnoten
  • goudpoeder
  • 4 plukjes suikerspin

Publicatie datum: 15 oktober 2019

Meer recepten voor oliebollen