Soft taco dinner

Met dit ensemble kan je gast naar persoonlijke smaak zijn eigen taco’s samenstellen. En de chef kan zelf kiezen wat er vers of (deels) uit convenience wordt gemaakt. Van bonenvulling, tot salsa, het resultaat is kleurrijk en divers.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de tortillas op een plancha of grillpan.
  2. Meng de kidneybonen, zwarte bonen en red Mexican salsa. Meng de tomaten met het limoensap en de koriander.
  3. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de champignons 10 minuten tot ze geslonken en goudbruin zijn. Meng de bosui, knoflook en komijn erdoor en bak nog 2 minuten. Houd apart. Meng de pulled chicken met de salsa en bieslook.
  4. Verdeel alle ingrediënten voor de topping over bakjes.
  5. Serveer de tortillas met de vullingen en de toppings.

TipMet deze bescheiden lijst heb je al 672 keuzes. Maar als je bijvoorbeeld de hoofdvulling uitbreidt met een chili van rundvlees en bij de extra vulling een pulled oats chili en spicy jackfruit toevoegt dan heb je een veelvoud van 672.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Basis

  • 2 pakjes soft taco’s (geel en blauw, La Morena)

Hoofdvulling

  • 1 blikje kidneybonen (ca. 300 g uitlekgewicht), uitgelekt
  • 1 blikje zwarte bonen (ca. 300 g uitlekgewicht), uitgelekt
  • 1 potje red Mexican salsa
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 gele tomaat, in blokjes
  • 1 groene tomaat
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 takjes koriander, fijngehakt

Extra vulling

  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 500 g pulled chicken
  • 1 potje Mexican salsa homemade style
  • 4 takjes bieslook, gesneden

Topping

  • gemengde cress
  • geraspte jonge kaas
  • rode, groen en gele paprika, in blokjes
  • chipotlesaus
  • rode of groenejalapeño
  • avocado, in blokjes

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant