Tony’s Pavlova

Een taart om verliefd op te worden. Dit spektakelstuk van meringue, kersen en Tony’s pure chocolade wil je niet missen. En ehh.. deze taart is snel gemaakt joh. Je staat ’r paf van..

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6 7 8
Type Keuken
Russisch
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Is ’t gelukt met de eiwitten? Giet ze in ’n kom en klop ze op. Als ze ’n beetje beginnen te schuimen, dan mag je d’r voorzichtig een beetje suiker aan toevoegen. En dan nog een beetje.. en nog een beetje..
  3. Klop net zo lang tot dat je glanzende stijve schuimpieken hebt. Tadaa! Da’s alvast meringue.
  4. Voeg nu de kersenjam toe. Doe dat met kleine schepjes en roer langzaam, zodat ’t meringuemengsel lekker luchtig blijft.
  5. Maak op bakpapier twee cirkels van de meringue en zet ze in de oven op 100 graden. Effe geduld hoor.. Ze hebben 2,5 uur nodig..
  6. Tijd om de slagroom op te kloppen!
  7. Als je de meringue uit de oven haalt, is ’ie krokant. Wacht effe tot de meringue is afgekoeld. Smeer dan de helft van ’t slagroom en de helft van de kersenjam d’r op. En vergeet niet stukjes puur meringue kers in de slagroom te steken!
  8. Zet de tweede cirkel boven d’r bovenop. En maak je pavlova af met slagroom, jam, kersen en chocolade.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Pavlova

  • 4 eiwitten (het eigeel heb je niet nodig)
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel kersenjam

Decoratie

  • 500 g verse kersen
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels kersenjam
  • 1 reep Tony's puur 70% in stukjes gebroken

Publicatie datum: 21 februari 2022

Gerelateerde recepten