Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het teveel aan vet van de eendenborstfilet, kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout en braad op hoog vuur op de vetkant aan in een droge antiaanbakpan.
Draai het vlees om en smeer het vet in met 1 eetlepel ponzusaus. Laat kort braden op de andere kant, draai nog om en laat de vetkant lichtjes karamelliseren.
Neem het vlees uit de pan en plaats in de koelkast, zodat het snel terugkoelt.
Snijd de rode kool ragfijn en maak lichtjes aan met ponzusaus, enkele fijngesneden blaadjes munt en een scheutje vissaus.
Schil de winterwortel en snijd in julienne. Snijd de komkommer eveneens in julienne. Maak beiden aan met de rest van de ponzusaus.
Week de rijstvellen enkele minuten in een bak met koud water tot ze mooi zacht geworden zijn. Leg naast elkaar op het aanrecht.
Snijd de eendenborstfilet in zeer dunne tranches.
Leg enkele muntblaadjes in het midden van de rijstvellen en leg er 2 tranches van de eendenborstfilet op.
Verdeel er de wortel, de komkommer, de rode kool en de taugé overheen.
Hak de pinda’s fijn, meng 1 eetlepel met de sesamdressing en roer er de pindakaas doorheen.
Bestrooi de groenten op de rijstvellen met de rest van de pinda’s en leg er nog enkele muntblaadjes op.
Rol zo strak mogelijk op als een loempia en dresseer op een schaal.