Fresh springrolls met gebraden eendenborst

Springrolls van rijstpapier met eendenborst, rode kool, taugé en dipsaus van sesam en pinda. 

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het teveel aan vet van de eendenborstfilet, kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout en braad op hoog vuur op de vetkant aan in een droge antiaanbakpan.
  2. Draai het vlees om en smeer het vet in met 1 eetlepel ponzusaus. Laat kort braden op de andere kant, draai nog om en laat de vetkant lichtjes karamelliseren.
  3. Neem het vlees uit de pan en plaats in de koelkast, zodat het snel terugkoelt.
  4. Snijd de rode kool ragfijn en maak lichtjes aan met ponzusaus, enkele fijngesneden blaadjes munt en een scheutje vissaus.
  5. Schil de winterwortel en snijd in julienne. Snijd de komkommer eveneens in julienne. Maak beiden aan met de rest van de ponzusaus.
  6. Week de rijstvellen enkele minuten in een bak met koud water tot ze mooi zacht geworden zijn. Leg naast elkaar op het aanrecht.
  7. Snijd de eendenborstfilet in zeer dunne tranches.
  8. Leg enkele muntblaadjes in het midden van de rijstvellen en leg er 2 tranches van de eendenborstfilet op.
  9. Verdeel er de wortel, de komkommer, de rode kool en de taugé overheen.
  10. Hak de pinda’s fijn, meng 1 eetlepel met de sesamdressing en roer er de pindakaas doorheen.
  11. Bestrooi de groenten op de rijstvellen met de rest van de pinda’s en leg er nog enkele muntblaadjes op.
  12. Rol zo strak mogelijk op als een loempia en dresseer op een schaal.
  13. Serveer er de dipsaus van sesam en pinda bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 100 g rode kool
  • 100 g taugé
  • ¼ komkommer
  • ¼ winterwortel
  • ⅙ bosje munt
  • 5 el ponzusaus
  • scheutje vissaus
  • 8 rijstvellen
  • 4 el geroosterde pinda’s
  • 4 el sesamdressing
  • 1 el pindakaas
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant