Takoyaki

Japanse poffertjes met octopus en gember, geserveerd met zeewier, bonitovlokken en bosui. 

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten 4 uur

Bereidingswijze

  1. Los in een kom het dashipoeder op in het ijswater en roer er de bloem doorheen. Klop het ei los en voeg toe aan het beslag. Blijf roeren tot een glad en yoghurtdik beslag. Is het nog te dun, voeg dan wat extra bloem toe.
  2. Snijd de bosui in fijne ringen en houd ⅓ apart. Snijd de sushigember fijn en meng met de bosui.
  3. Snijd de tentakels in kleine stukjes en meng met de bosui en de gember.
  4. Verwarm een poffertjespan en vet deze goed in. Schep een beetje beslag in de holtes tot het voor ⅔ gevuld is en schep er dan lekker wat van de octopus op. Het mag boven de uitsparing van de pan uitkomen.
  5. Draai de poffertjes in wording met een kleine lepel of vorkje zodra het enigszins gestold is een kwartslag en blijf op die manier draaien tot een rond poffertje is ontstaan. Telkens schep je een beetje van het beslag dat ernaast ligt erbij, op die manier worden ze mooi rond.
  6. Neem de gebakken takoyaki uit de pan, maak deze schoon en bereid op dezelfde manier een nieuwe sessie.
  7. Dresseer de takoyaki’s op een schaal en verdeel er de bosui en de chuka wakame overheen.
  8. Trek er streepjes van de mayonaise en de tonkatsusaus overheen.
  9. Bestrooi met de bonitovlokken en serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g fijne bloem
  • 320 ml ijskoud water
  • 1 flinke el dashipoeder
  • 1 ei
  • 4 stengels bosui
  • 25 g uitgelekte sushigember
  • 150 g gekookte octopustentakels
  • 75 g chuka wakame
  • 4 tl bonitovlokken
  • 4 el kewpiemayonaise
  • 4 tl tonkatsusaus

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant