Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Trek met behulp van een dunschiller van iedere soort citrusfruit 2 plakjes van de schil. Snijd in ragfijne reepjes.
Snijd de schil van de citrusvruchten en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en houd de partjes fruit apart.
Verwarm 2 deciliter water met het opengesneden vanillestokje en de citrusschilletjes tot het kookpunt. Neem van het vuur en hang er de theezakjes in. Laat 5 minuten trekken en verwijder dan de theezakjes.
Voeg de honing toe aan het theewater en laat dit inkoken tot het stroperig wordt. Blus af met het opgevangen citrussap en laat opnieuw inkoken tot het stroperig wordt.
Giet de stroop over het citrusfruit en laat minimaal 1 uur marineren.
Verdeel een dun laagje skyr over 4 diepe borden en leg daar strak het citrusfruit op.
Verdeel er de siroop overheen en brand dit af met behulp van een brandertje, zodat de honing gaat karamelliseren.