Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak de sjalotten schoon en snijd in ringen. Pel de knoflook, maar laat deze heel.
Verwarm in een ruime pan een scheutje olijfolie tot deze goed heet is en voeg het vlees toe. Bak op een hoog vuur stevig aan.
Zet het vuur lager, voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit 5 minuten mee.
Voeg de tarwebloem toe, roer goed om en blus de pan af met de rode wijn. Laat stevig inkoken en voeg dan de fond toe. Breng tegen het kookpunt, zet het vuur lager en voeg de salie en de oregano toe. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
Laat ongeveer 3 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
Strooi het grove zeezout in een ovenschaal en zet er de zoete uien in. Pof ongeveer 45 minuten in de oven. De uien moeten mooi zacht zijn geworden.
Neem uit de oven en haal voorzichtig de schil van de ui. Snijd er een beetje van het kapje af en haal de binnenste rokken uit de ui. Zorg dat er 2 of 3 rokken blijven zitten.
Snijd de uitgehaalde rokken in stukjes en voeg toe aan de stoof.
Druk de rand van de ui in de bruine basterdsuiker en brand voorzichtig af met een brander, zodat het karamelliseert. Schep de stoof in de ui en serveer onmiddellijk.