Geroosterde ui met stoof van zuiglam

Gepofte en gebrande zoete ui, gevuld met een zachte stoof van zuiglam

Gang
Hoofdgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten 3 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak de sjalotten schoon en snijd in ringen. Pel de knoflook, maar laat deze heel.
  2. Verwarm in een ruime pan een scheutje olijfolie tot deze goed heet is en voeg het vlees toe. Bak op een hoog vuur stevig aan.
  3. Zet het vuur lager, voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit 5 minuten mee.
  4. Voeg de tarwebloem toe, roer goed om en blus de pan af met de rode wijn. Laat stevig inkoken en voeg dan de fond toe. Breng tegen het kookpunt, zet het vuur lager en voeg de salie en de oregano toe. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
  5. Laat ongeveer 3 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
  7. Strooi het grove zeezout in een ovenschaal en zet er de zoete uien in. Pof ongeveer 45 minuten in de oven. De uien moeten mooi zacht zijn geworden.
  8. Neem uit de oven en haal voorzichtig de schil van de ui. Snijd er een beetje van het kapje af en haal de binnenste rokken uit de ui. Zorg dat er 2 of 3 rokken blijven zitten.
  9. Snijd de uitgehaalde rokken in stukjes en voeg toe aan de stoof.
  10. Druk de rand van de ui in de bruine basterdsuiker en brand voorzichtig af met een brander, zodat het karamelliseert. Schep de stoof in de ui en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g ontbeende schouder van zuiglam
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 el tarwebloem
  • 2 glazen rode wijn
  • 35 cl lamsfond
  • 8 blaadjes salie
  • 6 takjes oregano
  • 4 grote zoete uien
  • 8 el grof zeezout
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 23 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant