Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng het water aan de kook en laat iets afkoelen.
Doe de groene thee in een ruime theepot en giet een klein scheutje van het hete water over de thee. Wals rond en giet het water af. Zorg ervoor dat de theeblaadjes in de pot blijven zitten.
Giet de rest van het water op de thee en voeg er de munt en de suiker aan toe.
Schenk een aantal keren het vocht in een kan en weer terug in de pot, zodat de smaken zich goed mengen en de suiker oplost.
Schenk nu vanaf een redelijke hoogte de thee in smalle glaasjes, zodat er mooie belletjes op de thee komen.
Wil je geen muntblaadjes of theeblaadjes in je glas, zeef de thee dan voor het uitschenken of gebruik een theezeef.
TipIn plaats van rietsuiker kun je ook honing gebruiken.