Marokkaanse thee

Groene thee met munt en rietsuiker

Gang
Drank Lunchgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook en laat iets afkoelen.
  2. Doe de groene thee in een ruime theepot en giet een klein scheutje van het hete water over de thee. Wals rond en giet het water af. Zorg ervoor dat de theeblaadjes in de pot blijven zitten.
  3. Giet de rest van het water op de thee en voeg er de munt en de suiker aan toe.
  4. Schenk een aantal keren het vocht in een kan en weer terug in de pot, zodat de smaken zich goed mengen en de suiker oplost.
  5. Schenk nu vanaf een redelijke hoogte de thee in smalle glaasjes, zodat er mooie belletjes op de thee komen.
  6. Wil je geen muntblaadjes of theeblaadjes in je glas, zeef de thee dan voor het uitschenken of gebruik een theezeef.

TipIn plaats van rietsuiker kun je ook honing gebruiken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el losse, groene thee
  • ¼ bos verse munt
  • 100 g rietsuiker
  • 2 l water

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant