Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de boutjes, de vleugels en de filets van het karkas. Snijd de filets in reepjes.
Snipper de zoete ui. Hak de tomaten in stukken.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit er de zoete ui in aan. Voeg de boutjes, de vleugels en de tomaat toe en bak enkele minuten stevig aan.
Voeg er de saffraan, het komijnzaad en de fond aan toe en dek af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes stoven.
Neem de boutjes en de vleugels uit de pan en pluk het vlees. Voeg het geplukte vlees en het vlees van de filets toe aan de pan, samen met de amandelen, de doperwten, de rozijnen en het oranjebloesemwater en laat het geheel nog 5 minuten stoven. Neem de pan van het vuur, roer er 2 eieren door tot dit lichtjes begint te stollen en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
Klop het achtergehouden eitje los in een kom.
Snijd de vellen filodeeg doormidden en smeer lichtjes in met het losgeklopte ei. Leg 2 ingesmeerde vellen op elkaar. Maak op deze manier 8 plakken.
Verdeel de vulling over het midden van het deeg en rol strak op als een loempia, waarbij je het deeg telkens insmeert met losgeklopt ei, zodat het goed blijft plakken.
Verwarm de friteuse voor op 165 °C. Bak de pastilla’s met maximaal 4 stuks tegelijk goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.