Nudelpuffer

Krokante ‘rösti’ van bami goreng met fijngesneden groenten. 

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan een flinke hoeveelheid water aan de kook, zet het vuur uit en week er de noedels 4 minuten in. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Maak de ui en de gember schoon en snipper beiden fijn.
  3. Snijd de winterwortel, de spitskool en de paprika fijn.
  4. Verwarm een scheutje sesamolie in een hapjespan en fruit er de ui met de gember in aan.
  5. Voeg de wortel, paprika en spitskool toe en laat 8 minuten smoren.
  6. Voeg naar smaak sambalsaus toe en schep er de noedels doorheen. Bak nog enkele minuten op hoog vuur.
  7. Neem uit de pan en laat volledig afkoelen. Meng er, zodra afgekoeld, de eidooiers en de kokosmelk goed doorheen.
  8. Verwarm een scheutje sesamolie in een antiaanbakpan en schep platte hoopjes van de bami in de pan. Laat op een middelhoog vuur aan beide kanten krokant en goudbruin bakken.
  9. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer de nudelpuffer met een tipje sambalsaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 160 g eiernoedels
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • ¼ winterwortel
  • ½ rode paprika
  • 200 g spitskool
  • Sambalsaus
  • 2 eidooiers
  • 4 el kokosmelk
  • Scheutje sesamolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant