Voorjaarspasta met crème van broccoli

Pappardelle met sugarsnaps en doperwtjes in een ‘romige’ saus van broccoli

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd enkele mooie roosjes van de broccoli en houd apart. Snijd de rest van de broccoli in grove stukken en kook volledig gaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Pureer de broccoli met de kookroom en kruid met versgemalen peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, giet af en laat uitlekken.
  4. Maak de sugarsnaps schoon en snijd in de lengte in reepjes. Blancheer enkele minuten in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken. Blancheer de doperwtjes en de broccoliroosjes 2 minuten en spoel eveneens koud.
  5. Maak de sjalotten schoon, snipper fijn en fruit glazig in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
  6. Voeg de sugarsnaps, de doperwtjes en de roosjes toe en ris er de blaadjes munt bij.
  7. Voeg de broccolipuree toe en schep er de pasta doorheen. Schep goed om en kruid met versgemalen peper en zout.
  8. Dresseer de pasta in diepe borden en top met de salad pea en enkele blaadjes munt. Sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen en kruid met versgemalen peper.

Tip Deze pasta gemaakt met papardelle van Madia is ook lekker als koude pastasalade.

Gebruik in het seizoen verse doperwtjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ broccoli
  • 15 cl plantaardige kookroom
  • 200 g pappardellepasta
  • 2 sjalotten
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g doperwtjes
  • 4 takjes verse munt
  • 25 g salad pea
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant