(Bijna) gratis amuses

Gang
Hapje Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

Garnalenbisque

  1. Voor 10 amuses (ca 700 ml over, 10 'shotjes' van 70 ml) Spoel 500 g garnalenschillen onder de kraan en laat uitlekken. Verhit 20 g boter in een pan en bak hierin 3 fijngesneden sjalotten, 1 fijngesneden wortel, 1 fijngesneden stengel bleekselderij en 2 gesneden tomaten. Voeg de garnalenschillen toe en circa 750 ml water. Laat op lage stand 20 minuten koken. Druk alles door een zeef en breng op smaak met zout. Garneer eventueel met wat gepelde garnalen en een snufje chilipoeder.

Groenten-currysoep

  1. Voor 12 amuses (ca 800 ml over, 12 'shotjes' van 60 ml) Gebruik circa 400 g afsnijdsels van wortel, biet, pastinaak, ui etc. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de groenten aan. Voeg 1 el currypasta toe en bak even mee. Blus af met 400 ml kokosmelk, 200 ml water en wat vocht van hangop. Breng alles aan de kook en laat 20 minuten zacht koken. Pureer alles glad met een staafmixer en laat wat indampen voor een dikkere soep. Breng op smaak met peper, zout (of vissaus), citroensap en eventueel wat koriander.

Aspergecrème

  1. Voor 10 amuses (ca 700 ml over, 10 'shotjes' van 70 ml) Verzamel de schillen en onderkantjes van 3 bosjes asperges. Voeg samen met afsnijdsels en harde stukken van een venkelknol toe aan een pan en vul aan met 750 ml water of tot het net onder staat. Voeg een paar peperkorrels en 2 stukjes foelie toe. Breng aan de kook en laat een half uur zacht koken. Giet door een zeef. Meng naar smaak met 1 flinke el crème fraîche en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met venkelloof of dille en wat druppels notenolie.

TipVoeg eventueel steeltjes peterselie, dille of dragon toe met de peperkorrels en de foelie.

 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Garnalenbisque

  • 500 g garnalenschillen
  • 20 g boter
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, bleekselderij
  • 2 tomaten, gesneden
  • 750 ml water
  • Zout

Groenten-currysoep

  • 400 g afsnijdsels van wortel, biet, pastinaal, ui of andere groenten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • Vocht van hangop
  • Vissaus
  • Peper
  • Zout

Aspergecrème

  • Schillen en onderkantjes van 3 bosjes asperges
  • Afsnijdsels van een venkelknol
  • 750 ml water
  • Een paar peperkorrels
  • 2 stukjes foelie
  • 1 el crème fraîche
  • Notenolie
  • Venkelloot of dille
  • Peper
  • Zout

Publicatie datum: 05 mei 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant