BBQ-oesters

Oesters van de barbecue met barbecuesaus en limoen

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Rooster de panko in een droge pan tot het mooi goudbruin en krokant is geworden. Schep uit de pan.
  3. Steek de oesters open en haal ze los uit de schelp. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Lepel een beetje barbecuesaus in elke diepe schelphelft en leg er de oester terug in.
  5. Besprenkel met limoensap en -rasp en bestrooi met de bieslook en de BBQ-rub.
  6. Verdeel er de geroosterde panko over en plaats op het rooster van de barbecue.
  7. Sluit de deksel en laat ongeveer 4 minuten roosteren. De barbecuesaus mag al lekker heet worden, terwijl de oester zelf nét warm is.
  8. Neem van de barbecue en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 seizoensoesters
  • 4 el barbecuesaus
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 8 stengels bieslook
  • 4 el panko
  • 1 tl BBQ-rub

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.